VIDEO – Bande de români escrochează turiști la Londra cu alba-neagra, pe podul Westminster peste Tamisa

Englezii sunt încântaţi de jocul alba-neagra, adus de români în Londra. Cu toate că se înghesuie să joace, după ce pierd se duc la autorităţi şi se plâng. Astfel, autorităţile engleze au realizat că flagelul cu jocul alba-neagra a ajuns prea departe şi trebuie stârpit într-un final, scriu cei de la rfi.ro

După mai multe cercetări efectuate s-a demonstrat că jocul este organizat de grupuri infracționale de români, care escrochează turiști de mii de lire la Londra în centrul capitalei britanice. La ora actuală poliția desfășoară o operațiune împotriva acestor bande organizate.

Liderul Consiliului Westminster, Nickie Aiden, citată de cotidianul The Times, afirmă că pe podul Westminster peste Tamisa, chiar lângă palatul parlamentului britanic, nu mai puțin de 14 bande organizate acționează simultan și cere Poliției Metropolitane să ia măsuri.

Poliţiştii au arestat în Westminster, 30 de români, dintre care 10 au fost expulzați din Marea Britanie, ceialți primind pedepse în justiție care merg de la amenzi penale la închisoare cu suspendare.

Inspectorul șef de poliție Andy Brittain spune că în prezent se desfășoară Operațiunea Elephantus, menită să împiedice practicarea jocurilor de noroc ilegale pe Podul Westminster.

“Reamintim publicului că aceste jocuri sunt o escrocherie și sunt în așa fel aranjate încât persoana care derulează jocul câștigă întotdeauna ”, a spus Brittain.

“Publicul nu trebuie să se lase păcălit de alții din mulțime care par câștigători – aceștia sunt de fapt complicii grupului infracțional în escrocarea publicului. Nu este neobișnuit să lucreze cinci sau mai mulți complici împreună.” adaugă el.

Legături cu alte infracțiuni

Bandele românești s-au extins și pe malul sudic al Tamisei, pe teritoriul sectorului Lambeth, unde poliția a emis 290 de tichete de amendă din februarie anul acesta românilor practicanți de alba-neagra în această zonă.

Consiliul Lambeth spune că aceste jocuri ilegale de noroc sunt legate de infracțiunile de sclavie modernă, trafic de persoane, prostituție, exploatarea minorilor și furtul din buzunare.

 

Sursă VIDEO: adevarul pe fata Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top