Vești de ultimă oră! Procesul Elenei Udrea și al Alinei Bica s-a încheiat

Vești de ultimă oră! Procesul  Elenei Udrea și al Alinei Bica s-a încheiat. În aceste momente se așteptă pronunțarea în legătură cu perioada de detenție. Ele au fost judecate separat, informează Antena3.ro.

Elena Udrea și al Alinei Bica, aflate în Costa Rica, au cerut să fie judecate sub control judiciar sau să li se înlocuiască detenţia cu arestul la domiciliu. Cererile celor două vor fi judecate de un tribunal din San Jose.

„În ceea ce priveșe procedura de extrădare, până acum nu a existat un precedent. Există informații care arată că pentru Elena Udrea se încearcă încheierea unui act cu ea pentru a da la schimb niște informații. Deocamdată, nu s-a ajuns la un consens. Cele două au ajuns la tribunal”, a precizat Ana Bujor, senior editor Antena 3.

„Acolo se adunaseră costaricani și presă, dar unitatea de judecată a hotărât să nu facă o ședință publică și să nu le prezinte pe cele două. Domnul Alexandrov m-a certat că noi nu știu ce facem. Ar fi vrut ca acest caz să fie unul personal. Mi-a trimis un mesaj. Starea de emoție este una și lucrurile care fac rău sunt alta. Am văzut avocați care tot zic de copil. Legile sunt diferite. Legea noastră acolo nu are această protecție în primul an cum e în România. Acolo sunt 300 de femei în pușcărie care au copii acasă”, spune Cornel Tăbăcaru, om de afaceri în Costa Rica.

Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, când au fost reţinute de Interpol.

România și Costa Rica nu au un tratat bilateral de extrădare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top