Varga, miliardarul fantoma al lui Dincu!

Atunci cand dezvaluiam ruptura definitiva a grupului de la Cluj in doua aripi distincte insistam asupra mizei uriase financiare a acestui nou razboi iscat nu doar din orgolii, dar si pe bani. Multi bani. Astfel ca, la fel ca atunci cand s-a rupt ”binomul” si fiecare tabara a ramas cu proprii ”miliardari fara chip”, cam la fel au stat lucrurile si dupa ce unii dintre cei mai vechi ”combinagii” politici de la noi si-au jurat ura vesnica. Iar marele avantaj al lui Vasile Dincu, pe langa racordarile inca extrem ebine conectate la structurile informative ramane, dupa cum o stiu pana si atat de putini initiati de la varsful sistemului, Ioan Gheorghe Varga. Omul despre care se spune ca, daca stranuta o data, raceste instant cel putin jumatate din conducerea serviciilor secrete de la noi.

Este vorba despre cel considerat mai discret om de afaceri roman din ”zona gri” a legaturilor cu serviciile, cel care a reusit sa-l depaseasca in strategia de miliardar far chip pana si pe Zoltan Teszari! Si cel despre care Gigi Becali dezvaluia ca desi este un fel de ”fantoma” ar fi de fapt noul proprietar al clubului CFR Cluj. Numai ca iata ca structurile contrainformative romanesti, tot mai active in ultima perioada reusesc o noua lovitura de imagine, printr-un raport care face tandari ”citadela” tacerii din care isi derulau afacerile ”Nelutu” Varga si Vasile Dincu. Iar ”la pachet” intra drept ”bonus” si un alt afacerist clujean controversat, Ioan Bene, nimeni altul decat nasul ”fantomei” Varga. Culmea este insa ca o parte a serviciilor romanesti au pus ”refectorul” pe ”conul de umbra” in care se refugiase ”miliardarul lui Dincu” de-abia dupa ce Fiscul german, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra  s-ar fi interesat de escapadele financiare si nu doar din Romania ale unui influent personaj din mediul de afaceri, la cererea se pare a altor conducatori ai unui important fond de investitii nemtesc. Personaj  despre care ar exista informatii ca a devenit peste noapte cel mai bun camarad al celor trei, una dintre afacerile vizate fiind cea a preluarii ratate a unor paduri pentru care, in cele din urma nu s-a mai obtinut retrocedarea promisa…

dincu 720x480 Varga, miliardarul fantoma al lui Dincu!Au ratat ”Padurea” !

IMG 0930 573x500 Varga, miliardarul fantoma al lui Dincu!

Afacerea ”padurea” a picat prost pentru unii

Culmea este insa ca desi legendati ca bucurandu-se de sprijinul neconditionat venit ”din padure”, membrii triunghiului Varga – Dincu – Bene sa fi intrat de fapt sub ”geana” altor structuri contrainformative tot din cauza unei paduri. Una cu cu cei mai inalti brazi din Romania si care a facut obiectul unui dosar incendiar de retrocedare. Acum este greu de aflat de ce s-or fi incapatanat cei implicati in aceasta tranzactie intr-o astfel de actiune care oricum a esuat in cele din urma in intr-o instanta de judecata care nu se afla pe ”culoarele” Justitiei paralele, dar sumele uriase invartite in jurul  afacerii nu aveau cum sa nu atraga atentia nu doar a structurilor romanesti, dar si a unora dintre cotizantii de buna credinta din Germania. Care s-ar fi adresat organelor competente germane pentru lamurirea ”misterului” achizitiei ratate in ciuda ridicarii ofertei financiare de o generozitate deloc nemteasca, dupa cum o arata si documentele intrate in posesia noastra..

IMG 0931 720x450 Varga, miliardarul fantoma al lui Dincu!

CFR Cluj, prins la mijloc

IMG 0928 Varga, miliardarul fantoma al lui Dincu!

Numele lui Abris Lelbach, vehiculat si el in preluarea lui CFR Cluj

Extrem de interesant ramane insa rolul jucat de ”Nelutu” Varga nu doar din spatele lui Vasile Dancu, dar si din umbra preluarii clubului CFR Cluj. Acolo unde s-a vehiculat intens ca ar urma sa puna umarul si magnatul german Abris Lelbach, care are nenumarate afaceri in energie, minerit, dar se afla si in actionariatul clubului german Werder Bremen. Culmea este insa ca in ciuda ”limbaritei” lui Gigi Becali, care dupa ce era sa arunce in aer intreaga afacere a tacut apoi si el brusc, patronul din acte al lui CFR Cluj ramane Marius Bagacean, desi nu putini clujeni ar baga mana in foc ca varianta de lucru mai aproape de adevar ar tine de ”mana lunga” a lui Dincu care, prin interfatele Varga si Bene ar incerca sa-l prinda si mai mult pe Abris Lelbach in itele investitiilor din Cluj.

cfrcluj 1 720x480 Varga, miliardarul fantoma al lui Dincu!Escapade la ”NUBA”

Iar cum la un asemenea nivel ”verificarile” se fac ca la carte, intr-o parte a sistemului se vorbeste deja despre partea ”siropoasa” a anchetei, cea privind escapadele de la ”NUBA”, acolo unde ”concurenta neloiala” privind achitarea celor mai extravagante note de plata i-a luat prin surpindere pana si pe seicii arabi obisnuiti ai casei…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top