”Puii lui Lazar”au ajuns la Moscova!

Pe 17 februarie dezvaluiam in exclusivitate existenta unui protocol secret de colaborare semnat de catre procurorul general al Romaniei cu procurorul general al Federatiei Ruse. Iar pentru ca documentul semnat de ”taica Lazar” la Bucuresti pe 12 decembrie 2017 si de ”biciul lui Putin” Yuri Chaika pe 18.01.2018 la Moscova sa fie unul cu atat mai incendiar, acesta cuprindea si organizarea unei mese rotunde comune in Capitala Federatiei Ruse, chiar in luna martie a acestui an.

De fapt a fost amanuntul din dezvaluire care a infuriat la culme partea rusa, insusi procurorul general Yuri Chaika cerand explicatii de la omologul roman atat despre ”nepermisa” scurgere de informatii catre ”National”, cat mai ales despre faptul daca delegatia de procurori romani va mai veni sau nu la Moscova. Si chiar daca Augustin Lazar a adoptat imediat ”tactica strutului”, refuzand sa raspunda apelurilor telefonice venite insistent din partea Procuraturii Generale a Federatiei Ruse, iata ca, totusi, acesta si-a trimis ”puii de procuror” sa onoreze masa temutului Chaika! Chiar daca din delegatie nu au mai facut parte toti membrii initiali cu functii inalte in Parchetul de pe langa Curtea Suprema…

”Nea Gusti” s-a impiedicat…

Astfel ca aflat intre ”nicovala” sfatuitorilor care il indemnau sa se lepede de acest protocol dupa scandalul public declansat de dezvaluirea noastra si ”ciocanul” lui Chaika care ii cerea insistent sa-si respecte obligatiile din acelasi protocol, Lazar a preferat sa se impiedice ca gaina din banc. Si uite cum la Moscova a ajuns totusi o delegatie sub auspiciile Parchetului General, fara a avea insa in componenta sa toate numele grele din formula initiala. Totusi, la Moscova tocmai ce au facut schimb de experienta inclusiv pe teme de combatere a coruptiei si procurorii romani in frunte cu seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General, Romulus Dan Varga, seful Biroului de cooperare judiciara din Parchetul General, Serban Bengescu si prim-procurorul PT Salaj, Bogdan Chis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top