Patronii Politiei Romane!

Iata ca linistea momentana din Politia Romana dupa numirea unui nou inspector general poate fi tulburata in orice clipa, cel putin doua inspectorate judetene aflandu-se tot mai strans inghesuite in ”menghina” formata pe de o parte din anchetele in curs de derulare ale Agentiei Nationale de Integritate si, pe de alta parte, de iminenta ”rebeliune” a politistilor carora nu le vine sa creada ce ”patroni” pe bune ii conduc, in timp cei de-abia apuca sa-si plateaca ratele la banci. Iar pentru a nu da ”pacea pe galceava”, informatiile de ultima ora intrate in posesia naostra arata ca in ”malaxorul” anchetelor interne, pornite dupa nenumaratele sesizari primite ar trebui sa intre cat de curand si actualii adjuncti a doua importante inspectorate judetene de politie, Argesul si Aradul. Si asta desi comisarii sefi Gabriel Cosmin Gherghe si Nicolae Dorin Batrin sunt ”legendati” ca avand un ”imbatabil” spate transpartinic. Asta in timp ce tocmai se incalzeste pentru a da explicatii si un al treilea sef de Inspectorat Judetean, comisarul sef Marian Iorga cel ”exilat” la Calarasi.

Ce-i drept insa, situatia cea mai exploziva e inregistreaza la nivelul IPJ Arges, acolo unde actualul adjunct Gabriel Cosmin Gherghe pare sa nu se impace deloc cu gandul ca i-a fost spulberat visul de a continua pe termen nedefinit in fruntea inspectoratului, desi in atentia mai multor organe abilitate au fost aduse deja la cunostinta informatii despre ”ascendentul financiar” incredibil al familiei acestuia, ca si a implicarii in unele ”misiuni paralele” purtand izul statului paralel. Succes in afaceri datorat, cine stie, poate si faptului ca asa dupa cum se arata in anumite note informative, firmele cunoscute in tot judetul ca fiind din ”domeniul Gherghe” nu prea ar fi fost calcate de ANAF sau ate structuri de control in ultimii ani, in timp ce concurenta nu a avut bineanteles parte de un asemenea noroc. Insa un alt ”patron” al Politiei Romane  care se poate lua oricand la intrecere cu ”descurcaretul” Gherghe este adjunctul de la IPJ Arad, averea ”la vedere” a comisarului sef Nicolae Dorin Batrin  bulversandu-i pur si simplu atat pe inspectorii ANI, cat si pe membrii altor structuri  care verifica ”imperiul imobiliar” halucinant al acestuia.fondprotest Patronii Politiei Romane!

Gherghe, spaima primarilor!

Politisti si primari deopotriva din judetul Arges par sa fi facut, de nevoie, o alianta fara precedent in incercarea de a convinge autoritatile statului sa verifice barem nenumaratele informatii puse la dispozitie. Si cum cazul a fost adus in atentia ”cui trebuie” inca de anul trecut, lucrurile incep sa se miste, desi intarzierile au  legendat astfel ”invincibilitatea” comisarului sef Gabriel Cosmin Gherghe. Cel care, totusi, se pare ca in cele din urma va trebui sa dea explicatii nu doar despre activitatea firmei S.C. BREEZE COLECTION SRL, dar si a S.C. MATO SRL cu punct de lucru in comuna Margineni, judetul Olt. Dar mai ales despre lipsa din declaratia de avere a  S.C. BELLA HIGH CLASS SRL, desi firma a fost infiintata inca din anul 2012, cu sediul in strada Valea Glambocului nr.7, comuna Bascov, judetul Arges. Care se poate verifica atat de lesne daca este sau nu chiar… domiciliul comisarului sef Gabriel Cosmin Gherghe! Cel care, pe langa nenumaratele sesizari venite din partea propriilor subordonati, mai are de infruntat si acuzele unor primari argeseni care se pare ca au preferat sa sparga ”omerta” de la nivel judetean si au dat declaratii privind presiunile exercitate asupra lor, inclusiv prin unii sefi de post pentru ”executarea” anumitor firme de transport in favoarea altora sau deschiderea anumitor farmacii promovate pe ”filiera sotiilor”. Dar cum anchetele privind ”patronatul” sefilor de politie din Arges  sunt in plina derulare, momentan ne limitam cu prezentarea doar a  acestor indicii, suficiente oricum pentru ca ministrul Carmen Dan sa avizeze declansarea verificarilor specifice. Plus ”bonusul informativ” despre ”camaradul” lui Gherghe, ofiterul Costinel Iancu, desi acesta se afla deja in posesia organelor de ancheta care decodifica deja ”operatiuni” precum AMFORA, TGM sau ALPIN STAR. Ca si intalnirile de lucru ”operative” de la Margineni – Olt…

”Imperiul Batrin”

Ce-i drept, in cazul anchetei privindu-l pe adjunctul IPJ Arad, comisarul sef Nicolae Dorin Batrin situatia este mult mai la vedere, in ”zestrea imobiliara” a acestuia din muncipiul Arad  figurand ”spatiul comercial de 134 mp, pe calea Aurel Vlaicu nr. 65-67; spatiul comercial de 35 mp pe Bdul. Revolutiei nr. 78, zona ultracentrala; spatiul comercial de 365 mp pe Bdul. Revolutiei nr. 83, zona ultracentrala; apartament de 245 mp pe strada Octavian Goga nr. 3, zona centrala; apartament de 78 mp pe Calea Aurel Vlaicu; vila foarte impozanta pe un teren de 455 mp pe strada Gheorghe Sion, nou construita in ultimii ani, apare in declaratii de avere doar in anii 2016 si 2017, valoare de piata de peste 250.000 euro; teren intravilan de 550 mp”, ca si ”teren intravilan de 600 mp in comuna Livada si teren de 868 mp in comuna Sagu”! Pai o fi rau? Ca sa nu mai punem la socoteala spatiul comercial de pe strada Octavian Goga nr. 3, ap.1 – demisol, facut ”disparut” in ultimii ani. Oricum, verificarea ”Imperiului Batrin” poate explica si misterul din declaratiile de avere in care se regasesc mentionate in mod constant sume din inchirierea spatiilor comerciale detinute, insa unele considerate ”derizorii” raportate la ”situarea centrala si ultracentrala a acestora, la suprafata lor si la preturile pietei”, dupa cum reiese din documentele intrate in posesia noastra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top