Oprea s-a facut membru in Sindicatul Politistilor in timp ce era judecat pentru moartea lui Gigina

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, este, de la data de 15 iulie 2018, membru al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Sistemul de Pasapoarte, Regim Permise, solicitarea de aderare fiind facuta chiar de el. Tupeu si nesimtire! Adica, in timp ce era anchetat pentru moartea unui coleg de-al lor, politistii l-au primit pe Oprea cu bratele deschise in sindicatul lor.

Mai mult, Oprea spune ca dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina este unul politic, fluturand pe Facebook decizia ICCJ in care se arata ca nu exista nicio legatura intre exercitarea atributiilor de ministru si accidentul in care a murit politistul. „Domnul Gabriel Oprea s-a intalnit la data de 15 iulie 2018 cu mai multi lideri de sindicate din politie si a fost acceptat ca membru al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Sistemul de Pasapoarte, Regim Permise”, a declarat Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania (FSDPA).legitimatie oprea Oprea s a facut membru in Sindicatul Politistilor in timp ce era judecat pentru moartea lui Gigina

Moartea lui Gigina, dosar politic

Intrebat daca faptul ca fostul ministru este cercetat intr-un dosar in care se ancheteaza moartea unui politist afecteaza imaginea sindicatului, Ciocan a raspuns: „Domnul Oprea a facut foarte multe lucruri bune pentru Politia Romana, asa cum au facut si alti ministri, precum Ursu sau Blaga”.“Hotarare definitiva a ICCJ: nu exista nicio legatura intre exercitarea atributiilor de serviciu ale functiei de ministru al afacerilor interne, pe care o detineam in 2015 si accidentul rutier in care si-a pierdut viata politistul motociclist. Asa cum am sustinut in repetate randuri, am fost singura persoana acuzata de ucidere din culpa, aflata pe bancheta din spate a unui autoturism neimplicat intr-un accident rutier. Moartea politistului Bogdan Gigina este o tragedie. O tragedie care nu trebuie folosita de nimeni in scopuri politice sau de alta natura. Am toata increderea in justitie si am convingerea ca in acest dosar construit politic, dreptatea va invinge. Dosarul accidentului este unul din dosarele construite politic pentru ca unora le era teama de Gabriel Oprea, de nivelul la care ajunsese UNPR in vara anului 2015, de increderea de care ne bucuram – eu (32%) si partidul (10%) – in randul populatiei, de faptele care vorbeau pentru mine, de tot ceea ce am realizat de-a lungul carierei, pentru oameni.(…)”, zice si Oprea intr-o postare pe Facebook, facand apel in an de Centenar la unitate, armonie si incredere intre romani. Cu alte cuvinte, dati-o naibii de treaba, treceti o data peste subiectul Gigina, ca e Centenar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top