INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/Primarul sectorului 5 vrea să cumpere cu 730.000 euro un bloc P+4, de 40 de ani vechime, aflat într-o stare avansată de degradare

Primaria sectorului 5 vrea să cumpere cu 730.000 euro un bloc P+4, de 40 de ani vechime, aflat într-o stare avansată de degradare. Clădirea are câte 20 de garsoniere meschine pe etaj deservite de o baie și o bucătărie comune. În starea actuală blocul nu este locuibil, de aceea ar urma să fie recompartimentat, rezultând 40 de unități locative.

Recunoaștem că nevoia locuințelor sociale este reală și urgentă în sectorul 5 .

Starea tehnică a imobilului este necunoscută. Poate fi renovat sau trebuie DEMOLAT? Există posibilitatea ca demolarea să fie varianta mai sigură și care vine cu alte costuri!
Nu sunt cunoscute nici costurile pentru reabilitare, în cazul fericit în care se poate face
În eventualitatea renovării, un apartament aici va fi mai scump decât unul la cheie din aceeași zonă, care poate fi achiziționat și dat în folosință ACUM, nu peste câțiva ani.

Avem de-a face cu un nou caz de incompetență crasă din partea primarului Florea: în fapt, nu știe nici cât costă, nici cât durează să dea în folosință blocul, dar se aruncă la cheltuieli.

La toate acestea se adaugă tendința autorităților de a enclaviza cazurile sociale, de a le izola de restul sectorului, când o metodă bună ar putea fi aceea de integrare în comunități.

De altfel, ce așteptări poți să ai de la un primar care în afară de petreceri scumpe pe bani publici altceva nu știe să facă? Dacă ne uităm în jurul nostru, în sectorul 5 nu s-a schimbat nimic în 2 ani din mandatul lui Florea: aceeași mizerie, nicio reabilitare, avem cu 2 școli mai puțin, străzi neasfaltate, și lista poate continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top