EXCLUSIV: Mere cu aroma de aer conditionat pentru elevii din Sectorul 4

O firma cu doar patru angajati a pus mana pe doua contracte publice de peste un milion de lei pentru a furniza alimente, desi se ocupa, de fapt, cu… montarea aparatelor de aer conditionat.

Liceenii, elevii si copiii de la gradintele din Sectorul 4 vor manca mere in valoare de peste 500.000 de lei, furnizate de o firma care monteaza sisteme de climatizare. Astra Bucuresti & Co Prod SRL, care in urma cu ceva timp avea doar un angajat (in prezent are patru), a fost angajata sa livreze fructele pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat din Sectorul 4, in anul scolar 2012-2013.

mere2 Mere cu aroma de aer conditionat pentru elevii din Sectorul 4

Cei patru angajati de la Astra Bucuresti & Co Prod SRL incaseaza peste 530.000 de lei

Cum se vor descurca cei patru angajati sa respecte prevederile contractuale, e greu de spus, mai ales ca, in urma cu doar cateva zile, firma a mai castigat un contract din bani publici, cu Spitalul Universitar. In schimbul sumei de 761.000 de lei, aceiasi patru angajati vor furniza unitatii spitalicesti carne, cereale, legume, fructe si paine.

Contracte cu „bube”

Reporterii „AtacdeBucuresti.ro” au descoperit ca firma respectiva si-a schimbat de mai multe ori profilul de activitate, in functie de contractele din bani publici pe care urma sa le castige. Astfel, in 2011, firma s-a apucat de montarea aparatelor de aer conditionat si a pus mana pe un contract dubios la Camera Deputatilor. Alesii neamului de atunci au platit 40.500 de euro pentru 10 aparate de aer conditionat, adica dublu fata de pretul pietei. Anterior, Astra Bucuresti & Co Prod SRL s-a ocupat de produsele de panificatie si, cu toate ca a castigat multe licitatii publice, a subcontractat unele contracte firmei Pajura SA. Societate care este condusa de catre Florin Eugen Varlan, unul dintre asociatii firmei Astra Bucuresti & Co Prod SRL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top