Evelina Morar și Dide, reținuți de jandarmi. PROTEST la Ministerul Justiției!

În clipul de mai jos, puteți vedea momentul când Evelina Morar și Cristian Mihai Dide au fost ridicați de jandarmi. Cei doi se află la Secția 17, la ora transmiterii acestei știri.

”Oameni buni, vă rog să ieșiți din casă, aveți copii! Viitorul lor este compromis. Schimbați-l!”, a fost mesajul transmis de Cristian Mihai Dide.

Ministerul Justiției a fost vandalizat de protestatari, marți seară, printre aceștia aflându-se Cristian Mihai Dide și Marian Ceaușescu.

Protest și în Piața Victoriei

 

Mai mulți oameni au ieșit în stradă după anunțurile făcute de Tudorel Toader. Protestul fusese anunțat pentru marți, 19 februarie, ora 18:00.

“Guvernul a dat în urma cu puțin timp OUG-ul care subordonează total Justiția, Ministrului Justiției! De altfel, Secția Speciala de Investigare a Infracțiunilor din Justiție devine instituție și iese de sub autoritatea Procurorului General!

Toți la Guvern! Acum!”, se arăta în descrierea evenimentului anunțat pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României. Pentru această funcție pot candida procurori sau judecători. În urma selecției, va fi trimisă la Bruxelles o listă de trei candidaţi, din care se va alege procurorul european român. Pe timpul ocupării funcţiei, acesta se va suspenda din funcţia deţinută în ţară, urmând să şi-o reia după încetarea mandatului.

Tudorel Toader a anunțat, în ce constă, a doua ordonanță de urgență anunțată, aceasta fiind legată de Institutul Național al Magistraturii. Modificările vizează admiterea la INM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top