COD ROSU – Alertă meteo pentru Capitală. Vremea rea se întoarce! Condiții meteo extreme

Vremea se va răci în Capitală în următoarele două zile, cu viteze ale vântului la rafală de până la 65 de kilometri pe oră.

Vremea se va răci și va deveni vântoasă. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, dar spre seară și noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica, astfel că, va avea viteze în medie de 55…65 km/h și vor fi condiții de ghețuș. Stratul de zăpadă nu va fi consistent. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

23.02.2019 ORA 08 – 23.02.2019 ORA 20

Vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzația de rece va fi amplificată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad.

Vremea vineri și sâmbătă

Vineri, vremea va continua să se răcească, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile maxime, încă pozitive, mai ajung la 10-11 grade doar în Oltenia. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.

La munte, în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei va predomină ninsoarea, în celelalte regiuni va fi ploaie și lapoviță cu tendința de trecere în ninsoare începând de seara. Vântul va prezența intensificări în cea mai mare parte a țării și va fi tare la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea.

În capitală, vremea va continua să se răcească. 0…2 grade dimineața și 4-5 grade la amiază. Cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, iar începând de seara, din ce în ce mai mult, lapoviţă și ninsoare. Vântul se va intensifica treptat.

Sâmbătă, vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă dimineața local în nordul și centrul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între –7…-6 grade în depresiuni și 1 grad cel mult 2 în Banat. În regiunile sudice și estice, pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mai reduse față de vineri.

În Bucureşti, vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă. –6…-5 grade dimineața, spre –8 în împrejurimile orașului și doar în jur de –1 grad la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top