Cat castiga medicul care a refuzat consultatia unei paciente grav bolnave, motivand „salarizarea necorespunzatoare”. E chiar o suma cu multe zerouri, si totusi….

Caz revoltator la Targu Jiu! Un medic a refuzat sa consulte o pacienta in stare grava, motivand „salarizarea necorespunzatoare si lipsa de personal”. Motive neintemeiate de altfel, mentionam ca medicul Elena Vlad are un salariu de 10.000 de lei lunar.

Din nefericire, tanara se zbate acum intre viata si moarte la Terapie Intensiva, din cauza faptului ca nu s-a intervenit la timp.

Gestul strigator la cer al medicului a ajuns pana la organele abilitate, iar in prezent Elena Vlad este cercetata disciplinar si risca sa fie concediata.

Pacienta de 63 de ani a fost internată la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu. După câteva zile starea ei s-a agravat și a fost adusă la Terapie intensivă cu bronhopneumonie acută. Medicii au chemat un medic pneumolog, și anume pe doamna doctor Elena Vlad, iar aceasta a refuzat consultul femeii. Ba mai mult, a scris negru pe alb că ,,Nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră.”

Pentru ca pacienta să nu aibă de suferit, un alt medic a consultat-o: „Pacienta a fost internată, săptămâna trecută, la Boli Infecțioase, cu o viroză respiratorie. Are și alte afecțiuni pulmonare și posibil și cardiace. I-a fost făcut testul rapid pentru gripă. Rezultatul a fost negativ. Nu are gripă, avea o viroză puternică. A fost transferată la Terapie Intensivă. Are bronhopneumonie acută. Este ventilată mecanic și, în acest moment, nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a spus medicul Costinel Popescu, potivit a1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top