BREAKING: Primarul Orașului Pantelimon, Marian Ivan, a îmbogățit familia Ponta. Firmele conexate la fostul premier, milioane de euro către Pantelimon

Aducem în fața cititorilor,  un subiect destul de ascuns priviriilor curioase: afacerile lui Victor Ponta cu primarul Orașului Pantelimon, Marian Ivan. Din cele transmise de  Mihai Călăraru jurnalist,  se pare că cei doi avea mai multe în comun decât se pare: contracte cu firme pentru reabilitarea unor străzi sau a unei școli. Pentru aceste contracte, bani mulți se atribuiau unei firme care avea foarte multe legături cu familia Ponta și cu apropiați ai lui.

Victor Ponta parcă a înviat! Fostul premier cere anchetarea penală a președintelui Iohannis pentru conflict de interese. În plus, Ponta vrea, nici mai mult nici mai puțin, că Iohannis să dea banii înapoi, vreo 700 de mii de euro, încasați drept chirie pentru casa din Sibiu pierdută definitiv în instanță. Probabil, Victor Ponta se crede în continuare în campania electorală prezidențială și nu s-a dezmeticit foarte bine după ce a pierdut alegerile din 2014. Însă Sebastian Ghiță, prietenul sau mogul, este mult mai lucid; Seby înțelege mult mai bine ce se va întâmplă cu soartă lui Ponta.

Ghiță a povestit că procurorii DNA lucrează la câteva dosare în care este vizată Daciana Sârbu, soția fostului premier, dar și alți membri ai familiei acestuia. Așadar, vestea proastă pentru Ponta este că NU Iohannis se va alege cu dosare penale ci membrii familie sale. Ponta trebuie să facă un efort de memorie și să-și aducă aminte un proverb latin: Vae victis! adică, vai celor învinși! Sau cum aș spune eu,  vai de pieale lui! Toți dușmanii lui Ponta ocupă acum poziții importante în sistemul de putere al României. Una din țintele pe care procutorii DNA le urmăresc în continuare sunt Iulian Hertanu și soția lui, adică tocmai cumnatul lui Ponta și sora sa. Știm, de asemenea, din informații publice că mama lui Ponta a fost citată pentru a da explicații cu privire la afacerile firmei de contabilitate, de publicitate dar și alte tranzacții în care ar fi implicați bani publici.

Veriga slabă din familie este însă cumnatul Iulian Hertanu, implicat într-o suveică amețitoare de afaceri de consultanță. Hertanu a fost reținut și este cercetat momentan doar într-un singur dosar penal de către procurorii DNA Ploiești. Documentele arată  că Hertanu a încasat milioane de euro de la diverse primării și orașe din județul llfov, între anii 2008- 2012, precum și de la consiliul judetan în perioada în care instituția era condusă de Cristache Rădulescu, lider PDL trecut la PSD; acest Rădulescu era protejatul afaceristului Dorin Cocoș.

În dosarul restituirilor ANRP se arată legătură strânsă între fostul jupan de la llfov, Cristache Rădulescu și Cocoș, explicată în amănunt de un denunțător DNA. Întâmplător sau nu, Victor Ponta a lucrat că avocat pentru firmele lui Dorin Cocoș iar relația apropiată dintre cei doi era de notorietate în mediul politic. Documentele mai arată cum Hertanu, cumnatul lui Ponta, a primit de la Marian Ivan, primarul orașului Pantelimon din județul Ilfov, 500 de mii de euro pentru consulanta de extindere a rețelei de canalizare a orașului.

Acest primar, Marian Ivan era tocmai executantul baronului portocaliu Cristache Rădulescu. După cum banuiți, orașul Pantelimon mai are mult până să aibă canalizarea completă. În 2014 același primar Marian Ivan, care a fugit între timp de la PDL la PSD, îi atribuia cumnatului lui Ponta un contract, tot de consultanță, pentru modernizarea drumurilor din Pantelimon. Cumnatul lui Ponta a făcut documentele iar contractul de circa 9 milioane de euro a fost atribuit de primarul de la Pantelimon, ce să vezi, coincidența, tocmai unei firme de construcții care făcea afaceri cu familia lui Ponta.

Compania se numește Viarom Construct iar soția unuia dintre acționari a încheiat contracte cu firma de contabilitate a familiei Ponta. În continuare primarul Ivan a mai atribuit companiei Art Construct 94 SRL o suma fabuloasă de circa 3 milioane de euro pentru renovare a unei sngure școli din orașul Pantelimon. Și compania Art Construct, din întâmplare sau nu, avea contract pentru contabilitate cu firma familiei Ponta. Din informațiile deja prezentate  eu cred că acest Herțanu, dar și primarul de la Pantelimon Marian Ivan îi vor face mari probleme în viitorul apropiat lui Victor Ponta.

Scenariul este următorul: primarul Marian Ivan de la Pantelimon are câteva necazuri legate de vânzarea și de retrocedarea unor terenuri. Primarul Ivan, ca orice primar sărac cu duhul este milionar în euro, deține câteva blocuri și alte investiții imobiliare. Dacă va ajunge în plasa DNA, primarul Marian Ivan le va povesti procurilor minunea prin care firmele legate financiar de familia Ponta câștigau contracte la Pantelimon. Marian Ivan le va povesti întâmplări de pe la mesele cu Hertanu, despre intervenții și combinații grele făcute în ultimii 8 ani la Pantelimon.

Ca o concluzie, îi recomand lui Victor Ponta după ce vizoneaza acest episod să o lase mai moale cu facebookul, nu de alta dar Iohannis nu prea știe de glumă, și nici Statul de Drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top