BREAKING: Asociatia Gameslot, a inceput demersurile pentru interzicerea jocurilor de noroc!

Actiunile din ultima perioada ale Asociatiei Gamelot pentru a interzice jocurile de noroc in Romania sunt din ce in ce mai evidente. Reporteri ziarului atac de Bucuresti au stat de vorba cu presedintele organizatiei, domnul Pietro Scepchin.

REPORTER:  In ultimele 6 luni am observat o serie de actiuni indreptate catre operatorul de jocuri de noroc Game World, ne puteti spune care este scopul acestora ?

Pietro Scepchin: Scopurile sunt mai multe. Unul dintre ele este de a prevenii dependenta in randul clientilor acestui operator prin intermediul campanilor de informare pe care le desfasuram periodic in fata centrului comercial Bucuresti Mall. Un alt scop este de a testa terenul”, in eventualitatea unei campanii de strangere de semnaturi in vederea interziceri acestora.

Reporter: Pentru ca vorbeati de testarea terenului, cum ati fost primiti la Game World Bucuresti Mall ?

Pietro Scepchin: Depinde de cine. Daca va referiti la operator, nu am fost primiti deloc bine. Daca va referiti la jucatori si la restul opiniei publice am fost primiti bine. Majoritatea dintre ei ne felicitau pentru ceea ce facem si o parte importanta din clientii acestui operator ne rugau, aproape plangand sa gasim o solutie rapida in asa fel incat sa inchidem acest operator.

Reporter: Ati dat curs solicitarilor jucatorilor ?

Pietro Scepchin. Evident ca da ! Noi deja aveam un sondaj de opinie potrivit caruia 76% dintre Bucuresteni isi doresc interzicerea totala a jocurilor de noroc, majoritatea dintre acestia fiind consumatori de jocuri de noroc. La nivelul conducerii organizatiei sa decis o consultare dor to dor, a clientilor game world, pe 15 martie 2019 referitor la interzicerea totala a jocurilor de noroc, tocmai pentru a avea o imagine de ansamblu cat mai clara a acestui fenomen.

Reporter: Intr-un articol de presa ati catalogat operatorul Game World ca fiind cea mai mare fabrica de infractori, intrebarea este daca va mentneti afirmatia ?

Pietro Scepchin: Da, mi-o mentin. Anual acest operator produce, prin neinformare corecta asupra jocurilor de noroc, mii de infractori. Si pentru ca ati facut referire la infractori, vreau sa va spun, ca mai zilele trecute Asociatia Gameslot a intervenit la politie, pentru a stinge un diferend de natura penala. Un produs (jucator) al acestui operator o produs o infractiune cu 10 victime, pentru a baga banii in jocuri.

Reporter : De ce credeti ca numarul oamenilor care doresc interzicerea jocurilor de noroc este atat de mare ?

Pietro Scepchin : Daca ati fost atent la raspunsul pe care vi l-am dat la intrebarea anterioara va puteti raspunde singur. Sunt mai multe categori de oamenii. Avem odata, jucatorii cu probleme psihologice care sunt intr-o proportie destul de mare si carte prin interzicerea jocurilor vad o scapare, avem o alta categorie de oameni, membrii familiei, prieteni, colegi de serviciu ai persoanelor cu probleme si care sunt victime colaterale ale acestora, o alta categorie sunt victimle jucatorilor ca urmare unor infractiuni sau altui tip de suferinta  cauzata de acestia.

Reporter: In spatiul public au aparut mai multe afise de campanie extrem de agresive, ne puteti spune ce a stat la baza acestora ?

Pietro Scepchin: in prezent avem cam 20 de afise de campanie gandite pe categori de oameni. Pentru Game World si jucatori de acolo sunt anumite afise, pentru max bet sunt alte afise. Nu este nimic intamplator, avem studii facute pe jucatori. Attila Torok-managerul Game World, este destul de contestat de propri clienti, prin urmare este tinta perfecta, ar trebuii sa aduca maximum de semnaturi din randul unei anume categorii  de jucatori. Mesajele, cuvintele, simbolurile  folosite, de asemenea sunt si ele bine gandite, nu e nimic la voia intamplarii.

Reporter: In aceasta campanie am observat ca simbolul este un ardei iute, care este mesajul pe care doriti sa il transmiteti ?

Pietro Scepchin: Jucatorii trebuie sa inteleaga in primul rand ca traim intr-o democratie iar atunci cand nu le comvine ceva au dreptul sa ia atitudine si sa isi exprime opinile. Mesajul este clar. Pana acum operatorii le-au luat banii, pierzandui la jocuri, acum a venit randul jucatorilor sa le ia banii operatorilor scotandu-i in afara legii.  Dar repet, acest tip de mesaj metaforic, este destinat catre o anume categorie de jucatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top