BOMBA ANULUI: CINE ESTE PERSOANA PUBLICA, CARE CERE SECHESTRU PE AVEREA LUI ION ILIESCU SI PETRE ROMAN!

Lovitura de teatru in dosarul Revolutiei Romane. Pietro Scepchin, una din partile implicate in dosarul Revolutiei Romane cere instituirea sechestrului asigurator pe averile lui Ion Iliescu, fost Presedinte al Romaniei, Petre Roman, fost prim-ministru al Romaniei si Gelu Voican Voiculescu,  fost vice-premier in guvernul Roman.

În calitate de președinte, respectivi membri ai Consiliului Naţional al Frontului Salvării Naționale, cei trei sunt acuzați de infracțiuni contra umanității, în timpul Revoluției din decembrie ’89. Ei au susținut mereu că sunt nevinovați.

Odată obţinută de la Cotroceni încuviinţarea pentru începerea urmăririi penale, procurorii Parchetului General au toate şansele să ajungă în instanţă şi să înceapă procesul Revoluției române, până la sfârşitul acestui an – asta la mai bine de 28 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Parchetul General speră să-i convingă pe judecători ca totul s-a întâmplat din vina celor care voiau să preia şi să păstreze cu orice preţ puterea, în acele zile tulburi. Fostul preşedinte s-a apărat mereu, spunând că haosul a fost provocat de căderea bruscă a regimului Ceauşescu.

Avocatul lui Pietro SCEPCHIN, sustie ca acesta are calitatea de succesor al tatalui in acest dosar. Potrivit aceleasi surse in decembrie ”89, tatal lui Pietro Scepchin a fost batut si arestat,  ulterior, potrivit altor surse ar fi survenit decesul acestuia. In dosarul Revolutiei Romane, Pietro Scepchin sa constituit parte civila cu astronomica suma de 200.000 euro.

Adrian Georgescu, avocatul lui Ion Iliescu: „Eu nici nu l-am lăsat să vorbească la audieri, pentru că era foarte clar că povestea, în calitate de martor, fapte de-ale dumnealui, care l-ar fi incriminat şi ar fi putut să fie folosite împotriva sa.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top