ASF, garnizoana STS!

Unii știu ce înseamnă Statul paralel, alții nici nu vor să audă de el, dar cu toții căutăm o definiție pentru starea de fapt care s-a cimentat în România ultimului deceniu. Cum nu putem descrie decât prin exemple o realitate cangrenoasă, venim cu o poveste decupată din lumea finanțelor, acolo unde, de ceva vreme, se croșetează cu migală și cât mai departe de privirile indiscrete, cele mai dorite sinecuri din România. Firul epic al relatării noastre începe în birourile ASF-ului; spre toamna asta, mosorul o să se desfire pe holurile binecunoscute ale Băncii Naționale, dar capătul nu-l cunoaște nimeni. Este infinitul profitului pentru aceste lipitori care asanează financiar și moral o societate sechestrată în demonocrația capitalismului.

Autoritatea de Supraveghere Financiară are, de fapt, încă-l mai are șef pe Leonardo Badea. Fostul senator se pregătește să părăsească ASF-ul (în octombrie) pentru un post în board-ul BNR. Viceguvernator al Băncii Naționale, la dreapta Tatălui banilor și al creditelor din România. Până aici, toate bune și frumoase pentru Badea, omul e-n culmea fericirii, dar nu știm cum se simt și amicii săi din ASF. Ohooo, și are mulți! Merită să-i cunoaștem căci, nu se știe, dar poate o să ne împiedicăm de ei și pe la ședințele BNR.

Pensionarii milionari ai României

Sub conducerea lui Leonardo Badea, ASF-ul s-a transformat în cuibușorul cald și primitor al tinerilor pensionari din România. Trecut în rezervă de președintele statului, generalul Gabriel Constantin (a doua stea a primit-o în momentul pensionării, o fi fost cadou de despărțire) este recuperat de prietenul Badea. Pensionat de STS, angajat de ASF. Direct șef de cabinet al boss-ului Leo, cu care a mâncat o pâine la Colegiul Național de Apărare. Se mai spune și c-ar fi ceva consăteni din Dâmbovița, dar astea-s bârfe, nu le dăm crezare. În schimb, declarației de avere pe care domnul general în rezervă a completat-o, îi dăm crezare! Din ea aflăm că fostul director de HR al STS și actualul șef de cabinet al lui Badea de la ASF cumulează o pensie de 162.720 ron cu un salariu la fel de frumușel, vreo 24.600 de lei lunar (după declarația din 2018, căci pe anul 2019 a avut grijă să „omită” această informație de interes public!).

La rândul lui, Gabriel Constantin l-a atras în ASF pe un alt „rezervist” de la STS. Colonelul Radu Stoian, fost șef STS pe județul Prahova, a ajuns director de IT la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Prietenul la nevoie se cunoaște, iar colonelul Stoian le este recunoscător amicilor că poate adăuga lângă pensioara de 102.132 ron și un salariu baban. Nu știm cât de baban fiindcă, la fel ca generalul Constantin, cel care l-a pescuit în barca ASF, și Radu Stoian a avut grijă să-și ascundă venitul încasat de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Un caz la fel de interesant este cel al lui Vasile Mureșan, șef de cancelarie la ASF. Nu știm pe ce filieră a fost adus, dar nici nu prea contează, Intelligence-ul românesc e peste tot! Cifrele sunt mai importante. În 2018, Mureșan a „ușurat” statul român de 165.504 lei (MAI Casa Sectorială de Pensii), bașca 377.262 ron de la ASF. În total, puțin peste 542.000 ron! Cam 115.000 de euro, adică omul de 10.000 euro/lună. Pensie și salariu, că-n România asta dodoloață se poate!

Îi transferă Badea la BNR?

Plecarea lui Leonardo Badea la Banca Națională a României îi lasă, oarecum, descoperiți pe toți acești privilegiați ai sorții. Emoțiile sunt inerente fiindcă nu se știe dacă viitorul șef al Autorității nu va „vâna” posturile respective pentru oamenii lui (de făcut curățenie nu sperăm).

În acest caz, este de văzut dacă STS își mută unitatea de supt banul public la BNR, acolo unde și alți „băieți deștepți” s-au înțepat din timp la un post călduț și fără prea mari bătăi de cap.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top